KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İÇERİŞEHİR MAH. PROF. DR. YILMAZ MUSLU CAD. NO 35A BEYŞEHİR / KONYA
Vizyon
Öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden, çağdaş ve ulusal değerler doğrultusunda yetiştirerek, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer almak ve uluslar arası düzeyde adımızı duyurmaktır. Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan, sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektir. Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, laik, çağdaş bireyler yetiştirebilmek , bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.
Misyon
OKULUMUZ Okulumuzda öğrencilerimize, çalışanlarımıza, velilerimize çevredeki endüstriyel kuruluşlara hizmet veriyoruz.Bu hizmetlerin amacı; Bilgi çağında bilginin önemini kavrayıp bunu kullanabilen, kendine güvenen, ne istediğini bilen,kişilikli,başkalarının fikirlerine de değer veren,okulu ve öğrenmeyi önemseyen,moral ve ahlaki değerlere sahip çıkan,yeteneklerinin farkında olan, çevresiyle iyi iletişim kurabilen,mantıklı düşünen,estetiğe önem veren,teknolojinin insanlığa hizmet veren bir araç olduğunun bilincinde olan bireyler yetiştirerek ülkemizin ihtiyacı olan iyi yetişmiş teknik elemanlar mezun etmektir.
Başarılar
2012 yılında yapılan üniversite giriş sınavında okulumuzdan sınava giren öğrencilerden 10 tanesi 4 yıllık fakülteyi kazanmışlardır. Bunlardan 6’sı mühendislik, 1’i Kamu Yönetimi, 1’i İşletme Bilgi Yönetimi, 1’i Tarih, 1’i de Muhasebe bölümünü kazanmıştır. 1’i Polis Meslek Yüksekokulu olmak üzere 62 öğrencimiz meslek yüksek okullarına yerleşmişlerdir.
Toplantı Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :16
Kütüphane Kitap Sayısı :1910
Öğretim Şekli :Tam Gün
Ders Başlama : 08:10 Ders Bitiş :17:05
Pansiyon Bilgileri
Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu
Lojman
12 - Okulun yanında.Kaloriferli(Katı Yakıt).
Yaya,Servis
Şehir
Konya merkeze 90 km. Beyşehir merkeze 1,5 km.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Yükseköğretime yerleştirme oranı; %18