KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

‘’SIFIR ATIK’’ İÇİN EL ELE

05-05-2023

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım sürecinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesi, hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıplarına neden olmaktadır.

İlçemiz okullarından Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Metal Bölümü öğretmen ve öğrencileri, bu kayıplara engel olmak amacıyla büyük bir adım attı ve  ‘’Cam ve Plastik Şişe Toplama Sepeti’’ yaptı. Atık malzemeleri kaynağında ayrıştırmayı hedefleyen okul personeli proje kapsamındaki çalışmalarına devam etmektedir.

‘’Cam ve Plastik Şişe Toplama Sepeti ‘’ hem görselliği hem de işlevselliğiyle kısa sürede okul öğrencilerinin dikkatini celbetti ve  Sıfır Atık Projesi uygulaması yapılan okulda proje bir için bir adım daha atıldı.

Ayrıştırmadan atarsan atıkları,

Yok edersin enerji kaynaklarını.

Yayın: 05.05.2023 - Güncelleme: 05.05.2023 08:17 - Görüntülenme: 206